Bakade äppelrosor i smördeg.

publicerat i Recept;
Krispig smördeg, mjuka äpplen och söt aprikos. Låter det spännande? Då är det här någonting för dig.
 
 

 
Du behöver:
Två äpplen, gärna röda. Jag använde Pink lady så färgen blev inte så stark.
Saften från en halv citron
Smördegsplattor
Kanel (valfritt)
3 tsk aprikosmarmelad
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
1. Dela citronen och pressa ur saften i en skål som du fyllt till hälften med vatten.
2. Dela och kärna ur äpplena.
3. Skiva så tunt du kan. använd med fördel en mandolin.
4. Lägg äppelskivorna i citronvattnet och stoppa in skålen i micron i 3 minuter på högsta effekt. Äpplena ska bli mjuka.
 
5. Blanda 3 tsk aprikosmarmelad med 2 tsk vatten. Micra i 1 minut och rör om.
6. Kavla ut smördegen lite grann och dela på mitten. (Använder du stora smördegsplattor får du dela ett par gånger till).
7. Bred ut lite aprikosmarmelad på smördegen.
8. Lägg på äpplena. Ju tätare du lägger dem desto finare rosor kommer du att få. Krydda med kanel.
9. Vik över resterande smördeg över äpplena och rulla ihop.
10. Tada! En ros färdig att gräddas. Använd muffinsformar eller stoppa ner i en muffinsplåt. 40-45 minuter i mitten av ugnen, sen är de klara!.
 
 
 
 
 Dekorera med lite florsocker om så önskas. Ät och njuuuut!

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av JOSEFINE -:

Vad fint! Och fyndigt. x

Svar: Tack så mycket! Kul att göra någonting fint när man ändå är igång och bakar liksom ;).
Marie Granström

2:a kommentar, skriven , av ɑ n n i k ɑ:

Gott!

3:e kommentar, skriven , av Anima:

Rosorna ser helt fantastiska ut :)

4:e kommentar, skriven , av Anonym:

Hur många rosor blir det av två äpplen?

5:e kommentar, skriven , av Anonym:

Hur många rosor blir det av två äpplen?

Svar: 6 st :)
Marie Granström

6:e kommentar, skriven , av sara:

Kan man förbereda dom innan? Eller är det bäst och göra dom i anslutning till att man ska äta dom?

Kommentera inlägget här :