
Du behöver:
25-50 g smör (efter behag, jag höftade i lite)
0,5 dl havregryn
0,5 dl mjöl
1,5 msk socker (själv använde jag farinsocker för jag ääälskar smaken)
1 portion marsankräm,pulvervarianten (eller ännu hellre, gör egen)
Ca 1 dl frysta bär (jag använde blåbär och hallon)

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ihon marsan/vaniljkrämen och låt svälla medan du fixar det andra.
3. Blanda havregryn, mjöl, smör och socker till en deg.
4. Häll marsansåsen längst ner i formen, lägg sedan på bär och sist smula över smuldegen.
5. Skjuts in i ugnen i 15 minuter - färdigt!
Vill du göra en enda stor paj?
Då behöver du:
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
125 g smör
Ca 400 g bär (ev. socker om det är frysta bär, och potatismjöl så det inte blir för rinnigt)
4 portioner marsankräm (eller efter behag. Läs: det gör inget om det är halva formen ;)
Tips på fyllning!
Blåbär & citron, blåbär & hallon, äpplen stekta i smör med socker och kanel, rabarber, päron & kardemumma, plommon & kanel, nektariner & citron.
Variation på smulpajen!
Byt ut lite av mjölet mot kokos och blanda i lite kardemumma. Mums!
Verkar gott, ska definitivt prövas :)