Chips i microvågsugn, på under 5 minuter!

publicerat i Allmänt, Recept;
Sugen på något gott? Har affären stängt, är plånboken tunnare än vanligt eller orkar du helt enkelt inte gå och handla? Lugn! Jag har lösningen. Microchips!

Världens enklaste och godaste snacks, supersnabbt.

Chips i microvågsugn.
Du behöver:
Potatis
Olja av valfritt slag (men gärna kokosolja)
Kryddor efter smak

Gör såhär:
1. Skär potatisen i tunna skivor. Gärna på mandolin men potatisskalare fungerar minst lika bra.
2. Olja in en tallrik för att chipsen inte ska fastna.
3. Lägg på potatisskivorna, krydda, och skjutsa in i mikron i fyra minuter på full effekt.


4. Låt chipsen rinna av på hushållspapper (toapapper funkar lika bra) om du råkat ha på för mycket olja på tallriken.
Ät & njut!

Idag gjorde jag tre smaker; salt & peppar, paprikakrydda och curry.
Salt & peppar är lätt favoriten!

Taggar: chips, chips i micron, chips i microvågsugn, chips i mikron, chips i mikrovågsugn, lat, latmask, mat, mikro, mikrochips, snabbchips;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Julia :

De ser ju precis ut som vanliga köpechips! Varför gör inte alla människor detta jämt?

Svar: Eller hur! Mycket billigare, går att variera i det oändliga och jag tycker faktiskt de blir godare än köpe-chips!
Marie Granström

2:a kommentar, skriven , av Anna:

Brukar också göra det ibland, dina ser däremot lite godare ut än vad mina gör! :D så himla gott och enkelt! :D TACK!

Svar: Visst är de goda! Hihi tack, försökte göra dom lite fina, kanske lyckades trots allt ;). Ska prova några nya kryddningar ikväll :D
Marie Granström

3:e kommentar, skriven , av milina.blogg.se:

tänkt testa det där jättelänge men aldrig blivit av, måste testas!

4:e kommentar, skriven , av carro:

Åh har försökt att göra chips flera gånger, men får aldrig till dem :O Dem bara fastnar på tallriken :/

Svar: Du kanske behöver ta lite mer olja? Tar du bort dom från tallriken direkt när du tagit ut dom ur micron?
Marie Granström

5:e kommentar, skriven , av FrökenTV, bloggen om tv och film:

Tack för tipset

6:e kommentar, skriven , av Mirabelle Schneider:

Ska prova redan idag! Tack!

Svar: Kul! Inga problem :D
Marie Granström

7:e kommentar, skriven , av Malin Dawidsson :

Låter riktigt gott! Ska testas

8:e kommentar, skriven , av Pernilla:

Detta måste provas! Har provat i vanliga ugnen, en gång, men de blev sega.
/P

9:e kommentar, skriven , av JOSEFINE -:

Måste prova detta!! Verkar så enkelt! x

10:e kommentar, skriven , av ɑ n n i k ɑ:

Mums :)

11:e kommentar, skriven , av Mia Elisa:

Har aldrig tänkt på att det kan vara så enkelt! Tack för tipset! :)

12:e kommentar, skriven , av Jennie Lenita:

Jäklar! Detta är ju super, tack som delar med dig av dig <3
Sambon är en chipsknarkare och detta passar skitbra att testa :}

13:e kommentar, skriven , av Amanda:

låter underbart gott! Detta måste prövas i helgen :D

14:e kommentar, skriven , av JUNITJEJ:

Så gott!

15:e kommentar, skriven , av Mirabelle Schneider:

Jag testade idag men det blev inte knapriga. Vill jag ha de knapriga fick de bli lite brända!;( Kan det vara min mikro?

Svar: Jasså? Vad konstigt. Kanske hade du för mycket olja på tallriken?
Marie Granström

16:e kommentar, skriven , av Robex Lundgren:

fin blogg

Svar: Tack!
Marie Granström

17:e kommentar, skriven , av Elin:

Mums! Måste testa. :D

18:e kommentar, skriven , av Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

Jag har hört detta innan, men aldrig tagit mg för att testa. Men nu när man såg dit fina resultat så bara måste jag ju testa (lär säkert skjuta upp det igen haha)

Svar: Gör det ikväll, det är en order ;).
Marie Granström

19:e kommentar, skriven , av Robex Lundgren:

fint

20:e kommentar, skriven , av Fani:

Åh men gott! Och enkelt :) Ska jag lätt pröva någon gång :D

21:e kommentar, skriven , av HannaH:

Men så smart!! :D

22:e kommentar, skriven , av HannaH:

Men så smart!! :D

23:e kommentar, skriven , av Annster:

Bra tips :)

Kommentera inlägget här :